Nooit meer met je mond vol tanden.

Wie heeft dat nu niet? Plotseling met je mond vol tanden staan. Door een vraag of opmerking die op het eerste gehoor redelijk overkomt, maar die toch wat onderhuidse kriebels veroorzaakt. Want hoe aardig zo’n opmerking ook lijkt, het is toch een bedekte verbale aanval. Merk je de ondertoon in opmerkingen als:

Iedereen weet dat je voor een dergelijk plan goed beslagen ten ijs moet komen.
Juist jij zou je toch moeten realiseren dat er heel wat uren oefening nodig zijn voor een goed resultaat.
Als je echt om me geeft zou je me dit niet aandoen!

We signaleren deze aanvallen, bewust en/of onbewust. Ze hebben een negatief effect op hoe we ons voelen en op de goede verstandhouding met onze collega’s, vrienden, familieleden en partners. Ieder wil zich graag verweren tegen dit soort aanvallen. In de praktijk blijkt dat knap lastig omdat je je snel door de schurende ondertoon laat besmetten.

Verbaal judo leert je de basisprincipes van een gesprekstechniek die op een prettige en relatief eenvoudige wijze bedekte aanvallen kan neutraliseren. Verbaal judo is afgeleid van de principes van oosterse vechtsporten. Het is een effectieve en elegante verdedigingskunst met een preventief effect.

Na het lezen van dit boek ben je in staat om een (onbedoelde) verbale aanval te herkennen, elegant op te vangen en om te buigen naar een constructief gesprek. Je herkent reactiepatronen en kunt ze adequaat opvangen. Voor elk type aanval vind je oefenvoorbeelden om jezelf de techniek eigen te maken. Na een zekere toepassingstijd zul je merken dat het aantal “aanvallen” zelfs afneemt. Je doet zo niet alleen jezelf een plezier maar ook je gesprekspartner. Jij staat nooit meer met je mond vol tanden en je relatie met de ander verloopt veel soepeler!

Uitgeverij Haystack:  www.haystack.nl

ISBN: 9789461264053  

Adviesprijs €16,50 , verkrijgbaar vanaf oktober 2020

Direct bestellen?  Klik hier:   Managementboek.nl

Eerdere uitgave:

Uitgeverij Thema (www.thema.nl)
ISBN nummer 978 90 5871 660 6
Adviesprijs €19,95, verschijningsdatum 25 maart 2013

Download hier de flyer voor Verbaal Judo (.PDF)

Klik hier onder om de uitzending van NCRV Cappucino  over Verbaal Judo te beluisteren:

Meer weten over de workshop? Workshop Verbaal Judo.