Schrijver van de maand bij Haystack!

Monique Bransen • 1st PR-manager bij Uitgeverij Haystack & Uitgeverij Dialoog
  

Deze maand is Hennie de Kler onze ‘Schrijver van de maand’. We zetten haar een maand lang op onze homepage, neem gerust eens een kijkje op haar auteurspagina of haar eigen site.

Ik stelde haar drie vragen:

• Wat was voor jou het belangrijkst in het schrijfproces?
Periodes met relatief weinig ander werk. Ik kom het beste in de schrijfstand als ik er langere tijd mee bezig kan zijn. Dan pas gaat een ander deel van mijn brein open, en wordt de structuur die ik heb bedacht gevuld met inhoud. Bovendien kan ik dan rustig grasduinen naar de meest actuele stand van zaken over de onderwerpen die ik beschrijf. En dat geeft weer nieuwe ideeën, invalshoeken en dwarsverbanden.

• Zat er een zogenaamde ‘harde les’ in het schrijfproces (ofwel wat was moeilijk)?
Schrijven vraagt doorloop- en broeitijd. Dat vraagt doorzettingsvermogen, zeker als je denkt dat je er bent met je eigen eindversie. Dan volgt daarna het proces van verwerken feedback meelezers en de redacteur. Dat is wel eens au. Maar het wordt er nog mooier en beter van.

• Heb je een schrijftip voor nieuwe auteurs?
Neem je tijd.


Link naar Haystack: https://lnkd.in/dYSDfUK
Link eigen site: https://lnkd.in/dFWn_fF